Nyabvallen
20 april 2024
17:00

Referat: IFK Luleå Akademi - Ohtana/Pajala FF

På ett kylsalget Nyabvallen förlorar Ohtana/Pajala mot IFK Luleå Akademi med 4-1 (2-1).

IFK inleder matchen bäst och fått ett fritt läge redan efter knappa 30 sekunder men avslutet går utanför Bosses första stolpe. OP repar mod och börjar hitta lite bättre positioner i försvarsspelet.
Tyvärr hinner vi inte längre än min 8 när IFK får en hörna som vi oturligt nickar in i eget mål till 1-0 IFK. Tveksamt om vi borde haft en fripsark i ett tidigare läge men domaren friade.
OP är snabba i sin replik och får redan minuten efter en straff som Jocke Juntti förvaltar säkert, 1-1.
Efter dom två tidiga målen så är det IFK som styr tillställningen med ett större bollinnehav, utan att skapa direkta målchanser. Speciellt våran vänsterkant får jobba hårt när IFK väljer att anfalla där mestadelen.
I min 36 kommer 2-1 av IFK efter ett inspel mot straffområdet som Isak Drugge snyggt vänder upp i bortre krysset.
Vi går till paus med underläge 2-1, rättvist sett till matchbilden.

I pausen så gör vi ett byte då Anders Gramner tvingas utgå med en befarad bristning, Dennis in.
Andra halvlek är bättre försvarsmässigt från OP och vi håller IFK längre bort från farligheter.
Ju längre matchen går så mattas OPs offensiv och vi riktar mer och mer in oss på försvarsspelet.
Minut 54 får IFK en hörna som nickas in till 3-1.
Efter målet så mattas matchen av och IFK kontrollerar matchbilden.
Matchen avslutas med att IFK får en straff som säkert förvaltas till 4-1.

Det märktes idag att IFK hade spelat betydligt fler träningsmatcher och hade ett högre tempo i laget från första minut.
Tyvärr släpper vi in tre av fyra mål på fasta situationer och det kändes surt att det ska komma baklänges mål på det sättet.

Hela laget kan och kommer bli bättre ju fler minuter som går av serien, försvarsspelet från andra halvlek blev stabilare och bättre.
Även Domarna med Mauritz Grendin i spetsen hade seriepremiär och kommer bli bättre och mer konsekventa ju längre serien går.